Sunday 6 April 2014

Movie #1 - NOE


NOE je nový film, který se premiéry v ČR dočkal teprve nedávno. 
Přesto, jaké recenze jsem se o něm zatím dočetla, 
jsem se včera rozhodla navštívit kino 
a posoudit film sama.  
 Snad se neminu s vaším názorem, který 
mi máte možnost napsat do komentáře.
Enjoy! Xx Bruneta:)


Na ČSFD je tento film popsán těmito řádky: Zneklidňující vidina smrtící záplavy pronásleduje Noema (Russell Crowe) ve snách čím dál častěji. Tu i další podivná znamení mu pomůže rozluštit moudrý Metuzalém (Anthony Hopkins). Země se ocitla na kraji propasti, kam ji zavlekla lidská rasa. Nejvyšší se rozhodl pro kompletní restart v podobě gigantické potopy a pro obnovu člověčího druhu si vybral právě Noema a jeho početnou rodinu. A protože Noe ví, že zkáza přijde s vodou, začne stavět archu, obří loď, na níž by se on i jeho rodina zachránili. Během stavby se musí potýkat nejen s nedostatkem času, vlastními pochybami, obavami svých blízkých, ale i s otevřenou nenávistí soukmenovců v čele s krutým potomkem slavného bratrovraha Kaina (Ray Winstone). Kromě toho musí na plavbu přizvat i zástupce všech živočišných druhů, aby život na „nové" Zemi mohl být úplný. Největší katastrofa v dějinách planety v tu chvíli může začít.
Popis filmu mi moc nesedí na děj, který se doopravdy odehrává. Noemova vidina se mu ve snech zjeví pouze dvakrát(pokud se nepletu) a jednou má nějaký "haluz" nebo co. Jelikož jsem v tom kině seděla vedle své nejlepší kámošky, z této chvíle jsem toho moc neměla. 
Nepřijde mi, že se musí potýkat s nedostatkem času, jelikož skok o 10 let dopředu by mu mohl stačit k postavení toho, co nakonec vzniklo. Nicméně archa se povedla a zviřátka se také dostavila v pořádku, takže proč nevyrazit? 
Dále jsem se ve filmu musela potýkat s nedomyšlenými detailu,jako například díra v lodi, kterou tam udělal "král", když se pokoušel Cháma poštvat proti rodině. Že do lodi nezateklo? :O
Jako druhý malý-velký detail mě upoutal porod. Na to, že "Emma" rodila dvojčata to bylo vskutku pohodové(tedy až na ty její skřeky, které se prostě nedali vydržet) a ani na jednom dítěti neulpěla ani kapička krve. To je jako jak možné?
Příběh ušel, tedy až na špinavou, zaseklou a ušlapanou přítelkyni "Logana", při jejíž smrti jsem se málem rozbrečela. Pro mě opravdu jediná dojemná scéna byla, když Emma zpívala svým dvojčatům ukolébavku. Musím přiznat, že jsem u toho uronila pár slz a kdyby Noe ty děti opravdu zavraždil, asi bych musela odejít, jinak by si ze mě kámoška dělala do konce života srandu.
Do originálu ze starého zákona absolutně nepatřili kamení obři, ve kterých se vlastně ukrývali padlí Andělé. Řekněte mi jeden důvod, proč je tam dali? Ti obři byli sice velmi sympatičtí, pozitivní a uvnitř fakt zářiví, ale v Bibli o nich není ani jedna zmínka. V tomhle směru mám celkem výhodu, ale zároveň i velkou nevýhodu, jako všichni ostatní křesťani. Jelikož v době mého narození byl táta křesťan, uměla jsem odříkat zkrácenou verzi Starého Zákona, když mi ještě nebylo ani šest. Kromě Maxipsa Fíka to byla moje pohádka na dobrou noc a díky komiksové verzi NZ (Nový Zákon) jsem si i dokázala představit i příběhy z toho Nového, kde byla moje oblíbená pasáž jak jinak než narození Ježíška.
Proto jsem měla výhodu, že jsem věděla jak to doopravdy bylo, ale nevýhodu v tom, že jsem to musela pořád posuzovat. Jelikož ve SZ se stále zmiňují o všech ženách Noemových synů, tady měl ženu jen Šém a ta byla ještě k tomu na začátku neplodná.
Proto tento film nedoporučuji Křesťanům.
Dále je tu ta diskriminace.
Tak odporná diskriminace, že každá feministka by po zhlédnutí tohohle filmu zapálila promítací plátno.
To, že Jefet bude poslední člověk na zemi, se přežít dá, ale to, že pokud se narodí holka, bude okamžitě po narození zabita,se skoro nedalo vydržet.
Proto tento film nedoporučuji Feministkám.
Na závěr bych chtěla říct, že film, podle některých jedinců splácanina Narnie a Pána Prstenů, je opravdu Fantasy.
Na tento film se nevypravujte za historií, ale spíše za skvělými hereckými výkony a fantazií.Nezapomeňte si před začátkem filmu připomenout, že je to FANTASY a ne historický dokument, jako například stará známá Alžběta.
Na ČSFD je filmu přiděleno 65%, se kterými já naprosto souhlasím.
Russel Crow jako záporák je skvělý a i Emma Watson jako neplodná dívka (mimochodem;na to, že se ocitáme v období ještě před Kristem měli celkem rozvinutou řeč a opravdu super těhotenský test) byl dobrá, až na to, že já film musela vidět v českém dabingu a měla hlas jako Hermiona a bylo to matoucí.
To je ode mě dnes vše, názory bych prosila do komentáře. :)
Přeji krásný zbytek pozdního, nedělního večera a úspěchy v práci, ve škole či v osobním životě pro tento začínající týden.
Jak bylo ve filmu vícekrát zmíněno; milujte se a množte se! :)
Loučím se s vámi,
vaše Bruneta!
P.S.: V Pátek se můžete těšit na recenzi na čerstvé Believe, které si jako správná Belieberka nemůžu nechat ujít!:3
Trailer zde!



No comments:

Post a Comment